3 Ağustos 2013 Cumartesi

LEYLANDİ ÖZELLİKLERİ





LEYLANDİ ÖZELLİKLERİ


Leylandi ağacı yılda ortalama 1-1.5 metre büyüyen yapraklarını dökmeyen, küçük kozalakları olan bir servi türüdür.Her mevsim yeşildir. Hiç budama işlemi yapılmazsa bu fidan 10-15 yılda ortalama 25-30 metreye kadar boylanabilir. Bu özelliği dolayısıyla leylandi ağacını peyzaj çalışmalarında çok tercih edilen servi türlerinde biri haline getirmiş ve bahçe çiti, rüzgar siperi ve yılbaşı ağacı olarak tercih edilmesini sağlamıştır.

Grupaj dikimlerin yanı sıra, ayrıca tek ağaç olarakta dikilebilir. Leylandi fidanı gövdenin en altından dallanmaya başlar. Uzun ince dalları üzerinde yumuşak uçlu iğneleri vardır ve kırıldığında hoş bir koku yayarlar. Farklı iklim koşullarına uyum sağlamakla birlikte nemli ve derin topraklarda daha iyi gelişim gösterir. Düzenli sulama ile leylandi fidanının büyümesinde çok önemlidir.




Güneş ışığını sever ve doğrudan güneş ışığını alması büyümesinde önemli bir ektendir. Leylandiler hava kirliliğinden ve olumsuz hava koşullarından çok etkilenmezler. -20 derecelere kadar direnç gösterirler. Bu özelliği ile Türkiye nin neredeyse her yerinde yetiştirilebilirler.


0 yorum:

Yorum Gönder