8 Ağustos 2013 Perşembe

BİR BAHÇE ÇİTİ OLUŞTURMAK İÇİN KAÇ LEYLANDİ GEREKİR?



BİR BAHÇE ÇİTİ OLUŞTURMAK İÇİN KAÇ LEYLANDİ GEREKİR?

ÇAM AĞACI  -  ÇAM FİDANI


Bahçe çiti ya da sınır çiti oluşturmak istediğimizde Leylandi fidanını tercih ettiğimiz durumlarda, 60 cm ile 90 cm arasında dikim yapmalıyız.

Bahçe çitinin daha daha hızlı bir şekilde kapatmasını istiyorsak 60 cm aralıklarla dikim yapmalı, daha az leylandi ile zamanla oluşmasını istiyorsak 90 cm aralıklarla dikim yapılmalıdır.

Leylandi ağacının hızlı büyüdüğü göz önüne alındığında leylandi fidanlarını çit olarak en uygun dilim aralığı 75 cm dir. Doğru ve düzenli bakım ve sulama ile istenilen sonuç mükemmel olacaktır.





5 Ağustos 2013 Pazartesi

LEYLANDİ FİYATLARI





LEYLANDİ FİYATLARI

Çam fidanı fiyatları  -  çam ağacı fiyatları
Leylandi fidanlarımız, İzmir Bayındır da kendi fidanlıklarımızda yetiştirdiğimiz formlu ve saksıda ürünlerimizdir. Leylandi fiyatları, ürünün boyutuna göre değişmektedir. Makaslama ile belli bir form ve şekil verilmiş olması da fiyatları etkilemektedir.

Saksıda ve dikime her mevsim uygun olan 1 metre ile 2,5 metre arasında değişen ürünlerin fiyat aralığı 5 TL ile 40 TL arasında değişmektedir. Toplu alımlar için iletişim numaramızdan bize ulaşabilir, ürünler ve detayları hakkında daha geniş bir bilgi edinebilirsiniz.







4 Ağustos 2013 Pazar

LEYLANDİ BAKIMI - LEYLANDİ BUDAMA






LEYLANDİ BUDAMASI

Öncelikle şunu söylemek isteriz ki leylandi fidanı budamaya en iyi cevap veren servi türlerinden biri olması dolayısıyla peyzaj uygulamalarında bolca kullanılan ve en tercih edilen servilerden birisidir. Budama işleminin yapılabilmesi için leylandi ağacının belirli bir büyüklüğe ulaşmış olması gerekmektedir.Hiç budama yapılmamış leylandi ağacı, yeterli besin takviyesi ve sulama ile yılda en az 1 ila 1,5 metre boylanabiliyor. Budama işlemi sonucunda leylandi ağacının tüm iç dalları güneş ışığını alabilir durumda olmalı. Bu, ağacın budama sonrasındaki yaşamı için çok önemlidir. Eğer iç dallar yeteri kadar güneş ışığını alamazsa, bir süre sonra leylandi ağacının güneşsiz kalan bölgelerinde gelişme azaldığı için formda bozukluklar ve kurumalar gözlenebilir. Yanlış budama, bir süre sonra leylandi formunun bozulmasına neden olacaktır.

Budamayla birlikte leylandi ağacımıza istediğimiz formu verebiliriz, Eğer ağacın boya gitmesini istiyorsanız, yanlardan budamanız, yanlara doğru genişlemesini istiyorsanız ağacı tepesinden budama yapmalısınız. Bahçe çiti olarak duvar fomunda, piramidal, top salkım veya spiral budama yapılabilir. Makaslanmış leylandiler daha sık dallanma meydana getirir. Bu durum kullanıma göre değişmektedir.

Leylandi ağacı için budama zamanı da çok önemlidir. Genel uygulama, yılda ortalama 3 ila 4 defa budama yapılabilir.ilbahar, yaz ve sonbahar mevsimlerinde yapılması leylandi fidanı için daha uygundur.


3 Ağustos 2013 Cumartesi

LEYLANDİ ÖZELLİKLERİ





LEYLANDİ ÖZELLİKLERİ


Leylandi ağacı yılda ortalama 1-1.5 metre büyüyen yapraklarını dökmeyen, küçük kozalakları olan bir servi türüdür.Her mevsim yeşildir. Hiç budama işlemi yapılmazsa bu fidan 10-15 yılda ortalama 25-30 metreye kadar boylanabilir. Bu özelliği dolayısıyla leylandi ağacını peyzaj çalışmalarında çok tercih edilen servi türlerinde biri haline getirmiş ve bahçe çiti, rüzgar siperi ve yılbaşı ağacı olarak tercih edilmesini sağlamıştır.

Grupaj dikimlerin yanı sıra, ayrıca tek ağaç olarakta dikilebilir. Leylandi fidanı gövdenin en altından dallanmaya başlar. Uzun ince dalları üzerinde yumuşak uçlu iğneleri vardır ve kırıldığında hoş bir koku yayarlar. Farklı iklim koşullarına uyum sağlamakla birlikte nemli ve derin topraklarda daha iyi gelişim gösterir. Düzenli sulama ile leylandi fidanının büyümesinde çok önemlidir.




Güneş ışığını sever ve doğrudan güneş ışığını alması büyümesinde önemli bir ektendir. Leylandiler hava kirliliğinden ve olumsuz hava koşullarından çok etkilenmezler. -20 derecelere kadar direnç gösterirler. Bu özelliği ile Türkiye nin neredeyse her yerinde yetiştirilebilirler.